project 19-20

Als Dendermondse gemeenteschool kunnen we niet anders dan er een PAARDIG jaartje van te maken. We hebben deze keer geen projectmaand, maar wel meerdere activiteiten verspreid over het schooljaar die allemaal in het teken van het Ros Beiaard staan.

Op de eerste schooldag bewezen alle leerlingen Dendermonde-waardig te zijn. Ze zongen het Ros Beiaardlied, deden wildemansproeven en zorgden voor een PAARDIG kunstwerk. Er was ook kopvlees met mosterd voor de echte Dendermondenaren. Bovendien componeerden alle klassen ook het Toverboonlied, waaruit blijkt dat we op een aangename manier willen samenleven op school. We zijn trots op ons paard en trots op onze school!

Tijdens het (groot)ouderfeest werd de legende van het Ros Beiaard op een geheel eigen wijze verteld door Kalleke Step , de Ros Beiaardommegang werd aangekondigd door een echte belleman en uitgebeeld door onze leerlingen. Tijdens de laatste voorstelling kregen we een staande ovatie van het publiek! Alle leerlingen (ook die van Aalst en Wieze) kennen nu het verhaal van het Dendermondse Ros….en er staat nu zelfs een paard in de gang!

En nu tellen we af naar de Rosse Buurten stoet! We verklappen nog niet wat het worden zal, maar dat het zal rollen daar zijn we al zeker van!

Jammer genoeg kwam er geen paard maar een virus, hierdoor werden alle activiteiten geschrapt en werkten we verder in de bubbel van de klassen.