WELKOM

WELKOM op de website van de Toverboon

Achter een geveltje dat dateert van het jaar 1900, ligt het domein van de TOVERBOON verstopt. De stedelijke basisschool van Sint-Gillis!

We richten onderwijs in voor alle kinderen van 2,5 tot 12 jaar.  Iedereen kan bij ons terecht van in peuterklas tot en met het zesde leerjaar. We volgen de leerplannen van het stedelijk onderwijs en worden hiervoor bijgestaan door de adviseurs van OVSG. Na het zesde leerjaar kunnen de kinderen doorstromen naar hun school van keuze, ongeacht de onderwijskoepel.

De kleuterafdeling en lagere afdeling liggen op één vestigingsplaats maar hebben afzonderlijke speelplaatsen. Geen massaonderwijs maar wel persoonlijke contacten met speel- en leerruimte voor klein en groot.

Onze school is gelegen aan de rand van Sint-Gillis op de scheiding met Denderbelle en het centrum van Dendermonde. Hierdoor zijn we vlot bereikbaar met voldoende parkeergelegenheid in de buurt van de school. Om de fietsers en voetgangers aan te moedigen werken we met een schoolstraat en gemachtigd opzichters aan het kruispunt van de school.

In onze school staan we dicht bij onze kinderen. We hebben oog voor de talenten en de moeilijkheden van iedereen. We reiken elkaar de hand om verder te raken. Verder met onze kinderen, verder met onze ouders en verder met het team.

Bij ons kunnen de kinderen gelukkig GROOT worden..

Deze missie is de drijfveer van een enthousiast en warm TOVERBOONTEAM.

Met deze website willen we tonen, dat we niet stil zitten maar dagelijks werken aan dat geluk en aan dat GROOT worden van al onze leerlingen. Grote en kleine verhalen willen we tonen. Grote en kleine vragen zullen we steeds beantwoorden.

Je bent van harte welkom op deze site en op onze school!

Sandra Mannaert

Directeur SBS DE TOVERBOON

052/21 46 03

detoverboon@sbsdendermonde.be